We worden niet zomaar geboren …

Waarom wij geboren worden? En met welk doel?
Wat maakt dat sommigen onder ons meer ‘geluk’ blijken te hebben dan anderen?
En hoe komt het dat sommigen onder ons zo zwaar beproefd worden in het leven?
En als er een Bewustzijn in de Kosmos bestaat … heeft Hij het dan goed voor met ons?

Als kind heb ik altijd geweten dat er een aanwezigheid in alles sluimerde en voor zover ik me kan herinneren leefde ik toen in harmonie met het Al.

Daarnaast koester ik nog een droom die ik me pas veel later heb mogen herinneren. Ik kan zweren dat dit geen droom was omdat ik het als zeer tastbaar heb ervaren.

Er was veel licht, warm, wit, en overal tegelijk. Het leek alsof ik middenin een wolk zat. Alleen was er geen boven en geen beneden, geen zwaartekracht en ook geen tijd. Ik was daar, maar had geen lichaam. Ik was en ik wist alles tegelijk. Ik voelde een intens geluk en vrede. ‘Het is zo simpel!’, hoorde ik mijzelf zeggen. ‘Ik ga het hen vertellen!’ zei ik daarna en het voelde alsof ik lachte.

Ik probeer me sindsdien te herinneren wat dat was wat ik jullie te vertellen had. Zeker veertig jaar lang als het niet langer is, maar ben de tel kwijt. ´Het is zo simpel!´ zei ik en zo begon ik telkens mijn reis.

Sinds mijn jonge jaren heb ik geprobeerd te begrijpen wat er schuilde achter ´onze realiteit´ en heb een relatie leren ontwikkelen met Het Al, een relatie die niet altijd vanzelfsprekend was.

Ik zou mijn leven kunnen betitelen als ´het grote loslaten´ want ik was een van degenen die maar klappen bleef ontvangen en zwaar beproefd werd.

Achteraf kan ik in alle eerlijkheid vertellen dat ik zelfs de meest bloederige en heftige momenten uit mijn leven nu met dankbaarheid aanvaard. Want wie zou ik nu zijn zonder al dat verlies, zonder al die herhaaldelijke tegenslagen? Had ik anders mededogen en compassie kunnen leren? Had ik anders het geschenk van vergeving willen ontvangen?

Had ik anders kunnen ervaren dat Het Al het goed met mij voor heeft? En dat ik erop mag vertrouwen?

Mijn relatie met astrologie is begonnen in de roerigste tijden van mijn leven. Astrologie gaf me toen het antwoord op het ´waarom´ maar vooral op het ´waar naartoe´.

Een gevoel van veiligheid omdat ik de rode draad in mijn leven begreep en veel verantwoordelijkheid omdat ik ontdekte dat er een reden was voor mijn bestaan.

We worden niet zomaar geboren! Er schuilt een doel achter ons bestaan. Niets is wat het blijkt te zijn, want er schuilt een grotere realiteit achter dan diegene die wij met onze vijf zintuigen kunnen waarnemen. We worden geboren met een doel en ieder van ons wordt tijdens zijn leven ´zachtjes´ of een ´tikkeltje harder´ geduwd richting dat doel. Dit doel hoeft niet materieel van aard te zijn, maar is meestal een soort spiritueel pad dat ieder van ons aanschouwt bij zijn geboorte.

Er is een spirit die mee incarneert in onze lichamen en deze spirit komt hier iets anders ervaren dan ons dagelijks leven. Tijdens onze groei gaan de spirit en de persoonlijkheid aparte wegen. En dit is volkomen noodzakelijk want we hebben materie nodig om onszelf te ervaren. Het gevaar schuilt er in dat materie een doel op zich wordt en geen middel, want zie je, de materie moet ten ondersteuning staan van de spirit en niet ten laste. Op het moment dat de persoonlijkheid vast komt te zitten in de materie begint de spirit te protesteren. Dit gaat samen met life events die wij in de astrologie Levensloop Transits noemen en transits van langzame planeten. Het begint meestal met de afbraak van onze zekerheden, waarden en/of relaties, en iedereen die door zo een periode is gegaan kan zeggen dat dit voelt als sterven. Hier schuilt een doel achter en voor iedereen is dit een beetje anders afhankelijk van zijn geboortehoroscoop.

De geboortehoroscoop is een uniek plaatje die alle potentialiteit van een wezen of gebeurtenis in zich draagt. Het is afhankelijk van ieders bewustzijnsniveau hoe de planeten in transit zullen reageren met zijn geboortehoroscoop. Ook heeft ieder van ons een vrije wil om wel of niet bepaalde wegen in te slaan. Deze ´vrije wil´ maakt dat sommige van ons hun eigen geboortehoroscoop kunnen overstijgen. Het is de reden waarom de horoscoop van een heilige bijna niet te onderscheiden is van de horoscoop van een crimineel. We leven in een polaire wereld, dit betekent dat elke eigenschap zijn tegenpool in zich draagt. Het zijn onze keuzes in het leven die maken dat wij onze natuur kunnen overstijgen, en kiezen doen wij voortdurend bewust of onbewust.

Astrologie laat alleen zien welke gevolgen onze keuzes hebben. Het maakt het onzichtbare zichtbaar. Het is een prachtig instrument in zelfkennis en zelfontplooiing en een weg naar persoonlijk leiderschap.

Wij zijn niet onderworpen aan de grillen van de kosmos maar aan de chaos in onszelf.
Zo binnen zo buiten!  Zo boven zo beneden!