2017

Zaken transformeren om in het positieve te blijven is een kwestie van discipline en we moeten allemaal een beetje doorzetten in deze laatste periode van het jaar.

We zien grote politieke veranderingen in de wereld, wat een weerspiegeling is van onze intolerantie. Mondiaal zien we dat het extremisme alleen maar toeneemt terwijl onze oude structuren de nieuwe problemen niet kunnen oplossen. De mens heeft het gevoel alleen te staan. Grote duisternis vraagt om nieuwe lichten te doen ontwaken in de mens.

2016 heeft ons geleerd om meer te gaan handelen vanuit ons buikgevoel. Omdat de ene mens meer ontvankelijk is dan de andere heeft ieder van ons zo op zijn eigen manier zijn lessen ontvangen voor dit jaar. 2017 gaat ons leren om de daad bij het woord te voegen en dat gelijk hebben niet altijd hetzelfde betekent als gelijk krijgen.

 

Wat heeft 2017 voor ons in petto?

Langzaam maar zeker gaan wij richting de laatste maand van dit jaar. Ieder van ons telt nu zijn winst of zijn verlies. Het was een bewogen jaar, een jaar vol verrassingen.

We leven in een tijd van communicatie en van snelheid. Nog nooit zijn we zo ‘geconnecteerd’ geweest met elkaar, terwijl we ons tegelijkertijd zo eenzaam voelen. Men doet zich anders voor dan men is omdat er een media bestaat die ons vertelt hoe we ons moeten gedragen.

De weinigen die in contact komen met hun persoonlijk licht ontdekken plots dat ze omringd zijn door schaduwen.
Maar dit is mooi! Bekijk het positief! De schaduw kan alleen bestaan in aanwezigheid van het licht. Onthoud dat er in het donker geen schaduw is!

We zien grote politieke veranderingen in de wereld, wat een weerspiegeling is van onze intolerantie. Mondiaal zien we dat het extremisme alleen maar toeneemt terwijl onze oude structuren de nieuwe problemen niet kunnen oplossen. De mens heeft het gevoel alleen te staan. Niemand kan hem een goedkeuring geven mits hij zichzelf goedkeurt.

Grote duisternis vraagt om nieuwe lichten te doen ontwaken in de mens. Want dit is wat gebeurt in dit tijdperk, daarom zijn er zo veel extremen in de wereld, omdat we ons bewustzijn zullen moeten positioneren, keuzes zullen moeten maken om daar verder op te kunnen bouwen. En wat dit proces betreft, denk ik, dat wij de resultaten van ons werk niet zullen kunnen zien, maar onze achterkleinkinderen waarschijnlijk wel.

2016 heeft ons geleerd om meer te gaan handelen vanuit ons buikgevoel. Omdat de ene mens meer ontvankelijk is dan de andere heeft ieder van ons zo op zijn eigen manier zijn lessen ontvangen voor dit jaar.

Ik weet dat sommigen onder ons heftige turning points hebben meegemaakt en ik wil jullie mensen een hart onder de riem steken. Het blijft niet zo, dus hou er de moed in! Het leven is een reis, en als je nu voelt dat je aan de grond ben genageld, sta dan op, want daar blijven is geen optie.

De keuze is aan jou: blijf je jezelf en anderen kwalijk nemen of doe je daar iets aan. Ieder van ons krijgt de nodige tools om zijn verlies te transformeren. Het gaat niet eens meer over wat er is gebeurd maar over hoe je jezelf relateert tot dat wat er is gebeurd.

Zaken transformeren om in het positieve te blijven is een kwestie van discipline en we moeten allemaal een beetje doorzetten in deze laatste periode van het jaar.

2017 gaat ons leren om de daad bij het woord te voegen en dat gelijk hebben niet altijd hetzelfde betekent als gelijk krijgen.

Maar wat heeft dit volgende jaar eigenlijk voor ons in petto?

Januari
Januari begint met een positief gevoel, veel hoop en beloftes aan onszelf en ook aan anderen. Misschien denken wij bergen te kunnen verzetten en dat kunnen wij misschien ook, maar we zullen er hard voor moeten werken.

Februari 
In februari hebben we te maken met de invloed van de verduisteringen, in augustus zet dit zich verder. Misschien worden we verrast door zaken die onze levenskoers bijstellen. Alle kleinheden kunnen grote gevolgen hebben. Het positieve is dat we komaf kunnen maken met alles wat ons niet langer meer dient.

Maart
Begin maart zijn we wat gevoeliger en wat intuïtiever. Hou vast aan je dromen want vanaf eind maart kan je stappen zetten om meer vorm te geven aan datgene wat je wil bereiken. Wij krijgen nu de nodige energie om zaken in gang te zetten. Misschien moeten we onszelf een beetje gaan temperen. Deze vuur-energie zullen wij ondervinden in onze relaties en in de manier van communiceren met elkaar.

April 
Langzamerhand zullen we ontdekken dat alles staat of valt met de manier waarop we dingen zeggen. In april  beginnen we meer te letten op onze communicatiestijl: het is niet zozeer wat we zeggen maat hoe we het gaan zeggen.

Mei
Mei lijkt een rustige maand, misschien omdat er zich veel processen afspelen in ons onderbewuste. Wij zijn reflectiever, kijken naar de processen die hebben geleid tot bepaalde beslissingen, misschien twijfelen we er zelfs aan.

Juni
Juni brengt ons een fundamentele verandering van richting. Het kan dat we standvastiger worden, zeker als het gaat over onze doelen, maar we zullen meer durven handelen vanuit ons buikgevoel.
Het lijkt dat de periode van bescheidenheid voorbij is. Wij willen gezien worden maar vooral erkend worden voor al onze inspanningen.
Er ontstaat nu een grote behoefte aan individualiteit, aan vrijheid om je eigen ding te kunnen doen. Het is mogelijk dat men geen compromissen meer wil of kan sluiten, zeker niet met zichzelf!

Juli
In juli zijn we zeer vatbaar voor emoties. Oude verhalen steken de kop op of er gebeuren dingen in de buitenwereld die ons wat defensiever maken. We hebben de neiging om de veiligheid van onze gezinnen en onze thuis op te zoeken.

Augustus - September
In augustus hebben we te maken met het tweede deel van het verduisteringsseizoen. Zaken die ontstaan zijn aan het begin van het jaar steken nu weer de kop op. We zijn invloedrijker en vinden allerlei praktische oplossingen voor problemen. Dit verhaal zet zich voort in september. Hier krijgen we meer kansen om onze spontaniteit te laten zien.

Oktober
In oktober zullen we ons meer richten op het relationele. Alle een-op-een relaties komen nu op de voorgrond te staan. Wij zoeken praktische oplossingen, willen erover praten maar worden ook verrast door onze eigen veronderstellingen. Het is niet de andere die ons teleurstelt in deze periode maar onze eigen verbeelding die niet langer met de realiteit overeenkomt.
Bijstellingen zijn noodzakelijk. Ieder van ons zal deze realiteitscheck moeten ondergaan.

November
In november krijgen wij een kans om een droom waar te maken. We zullen deze kans moeten grijpen zeker als we weten dat deze eenmalig is en van vluchtige aard.

December
December brengt ons het enthousiasme van de nieuwe ideeën maar ook de confrontatie met wat we genoodzaakt zijn om te doen om deze ideeën waar te kunnen maken. Er ontstaat een grote nood om anders naar situaties te kijken. We zijn nu iets zeer belangrijks aan het afronden en dit heeft te maken met onze overtuigingen en de manier waarop wij in de wereld staan.

Misschien ontdekken we in deze periode dat we het leven door een venster bekijken en dat ons venster een poetsbeurt nodig heeft. Het is goed om te weten dat alleen in de aanwezigheid van grote lichten men ziet dat men zijn ruit moet schoon maken. Het positieve is dat deze grote lichten al onder ons zijn. Kijk naar de kinderen!

Nederlands