Boeken

Witte Bloemen in het Roemeens (€ 15 excl. verzendkosten)flori

Laat je gedragen door de tijd en stap in het verhaal van de Witte Bloemen. Daar, op de grens tussen kindertijd en adolescentie zal je Nana ontmoeten, zij zal jou laten zien een wereld vol geuren en kleur.

Het boek laat ons zien fragmenten uit het leven van enkele adolescenten op de achtergrond van de dramatische gebeurtenissen in Roemenië van  ’89. Het verhaal spel zich af op een periode van 10 jaar na de Roemeense Revolutie.

De personages zijn afgebeld door evenementen die hen onomkeerbaar veranderen. Ze blijken uit te komen uit een droom wereld. Het verhaal spelt zich af alsof het buiten de tijd staat, net zoals de herinneringen die niet laten dwingen door de wereldse weten.

Witte Bloemen is allereerst een liefste verhaal, een verhaal over keuzes en dood maar het meest van alles een verhaal over het leven in al haar puurheid.

Klik hier om het eerste hoofdstuk in te kijken.

Bestellingen kunnen via anazainea@gmail.com

 

Verhalen uit een ander rijk (€ 19,90 excl. verzendkosten)verhalen

Verhalen uit een ander rijk / Ana-Magdalena Zainea; met illustraties van Dorien Ruben ( 72 p).
Zestien korte verhalen over bomen, planten en dieren.

De verhalen laten de natuur zelf spreken.

Het is een magische en enigszins mystieke wereld die vertaald is in een menselijke gedachtegang met menselijke emoties.

Auteur Ana-Magdalena Zainea (1975) is geboren in Roemenië en kwam op haar vierentwintigste naar Nederland.

De verbinding met de natuur in haar geboorteland is een bron van inspiratie voor deze verhalen, evenals haar volkstuin in Rotterdam.

Elk verhaal is vergezeld van een kleurrijke, expressieve illustratie door Dorien Ruben.
Zowel de verhalen as de illustraties geven stof tot nadenken over de wonderlijke natuur.
(Recensent Trix Westeneng)
Klik hier om het eerste hoofdstuk in te kijken.

Bestellingen kunnen via anazainea@gmail.com
 

De geboorte van een gezin (€ 19,90 excl. verzendkosten)kaft anderssamen

Dit boek laat de zoektocht zien van twee mensen, hun individuele zoektocht naar zichzelf en later hun gezamenlijke zoektocht naar een evenwichtige manier van samen leven. 

Bart schrijft over zijn ziekteperiode van zeven jaar, die hem dichter heeft gebracht bij het begrijpen van een hogere intelligentie. 

Ana beschrijft haar zoektocht naar haar vrouwelijke zelf, begonnen in een land (Roemenië) met een moeilijke maatschappelijke en gezinsachtergrond. 

Ana en Bart worden voortdurend geconfronteerd met een niet-menselijk perspectief, een soort intelligentie die hen verbindt op een manier waar hun menselijke intelligentie stopt. 

Het boek laat de tocht zien van een nieuw samengesteld gezin, waarin bij elkaar blijven niet altijd gemakkelijk is. 

Dit boek wil dan ook een aanzet zijn om gelijkgestemde zielen terug te vinden, en samen met hen een project aan te gaan waarin ook op het niveau van een dorp gezinnen weer kunnen kiezen voor wat wezenlijk belangrijk voor hen is. Woorden als ”zelfvoorzienend dorp” en leven vanuit een ”lagere versnelling” zijn dan ook niet ver weg.
Klik hier om het eerste hoofdstuk in te kijken.

Bestellingen kunnen via anazainea@gmail.com